Syksyisin ja varsinkin joulun lähestyessä sormet alkaa syyhyämään lankojen perään. Kävin viime viikonloppuna yhdistetyillä Elma-, metsä-, Kädentaito- ja Tee Se Itse-messuilla Helsingissä. Siellä myyntipöytiä kiertäessäni näin jotain tämän tapaista. Ja pakko oli kaivaa viime syksyltä jääneet Huopaset-langat kaapin perukoilta esille.

2062755.jpg

Neule:

Ensimmäisestä versiosta tuli melko pieni. Aloitin neulomaan pohjasta aina oikein kolmella puikolla ja kuudella silmukalla. Lisäsin jokaisella kierroksella yhden silmukan jokaiseen puikkoon, kunnes silmukoita oli 16. Neuloin muutaman kierroksen näillä silmukoilla ja päättelin sitten yhden puikon kokonaan. Tein kahdella puikolla väärään suuntaan yhden nurjan kerroksen ja palasin sitten yhden kerroksen takaisin neulomalla oikeaa.

Loin kolmannelle puikolle taas 16 silmukkaa ja jatkoin oikein neulomista vielä muutaman kierroksen. Sitten aloin kaventamaan joka toisella kierroksella jokaisen puikon lopusta yhden silmukan, kunnes silmukoita oli enää yksi jokaisella puikolla. Sitten päättelin työn.

Huovutus:

Tungin neuleen sisään muovipussin, ettei se huovu kiinni ja pesin sen 40 asteessa pesukoneessa pyykin seassa. Pesun jälkeen venyttelin sen muotoonsa ja annoin kuivua. Tässä koossa sählypallo oli oikein hyvä pohjan muotoiluun.