Selailin netistä suklaakakku vinkkejä tyttöjen saunailtaa varten. Löysin Puolikiloavoita-blogista ihanan ohjeen jota muokkailin hieman. Kakusta tuli niin suklainen ja täyttävä, että vaikka meitä oli paikalla kuusi tyttöä, emme saaneet tuhottua kakusta kuin yhden kolmasosan. Tämä hävetti meitä kaikkia suuresti.

Nyt sitten ohjeeseen. Pohjan tein hyväksi havaitulla ohjeella, joka on kirjasta Leipominen on ihanaa.

Pohja

150 g margariinia tai voita

5 munaa

2 dl sokeria

1 1/4 dl vehnäjauhoja

2 2/3 kaakaojuomajauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Sulata rasva. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset, 2 rkl lämmintä vettä ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita jäähtynyt rasvasula joukkoon. Lisää valkuaiset taikinaan kovaksi vaahdoksi vatkattuna. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaa. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä.

(Jos olet laiska leipuri kuten minä, voit jättää keltuaiset ja valkuaiset erottelematta ja vaahdottaa vain munat sokerin kanssa. Lisää rasva ja kuivat aineet. Kaada vuokaan ja paista.)

Bailey´s kreemi

1 iso muna
2 munankeltuaista
0,6 dl vettä
2,4 dl sokeria
200 g voita, suolatonta tai vähäsuolaista
(1/4 tl suolaa) jätä pois jos voi on vähänkin suolaista
25-30 ml Baileysia (jos löydät Bailey's Caramelia, käytä sitä)

Vatkaa sähkövatkaimella tai monitoimikoneen vispilällä munia ja keltuaisia suuressa kulhossa täydellä teholla noin 5 minuuttia. Laita vesi ja sokeri kasariin, lämmitä ja anna poreilla kunnes seos on "pehmeän kuulan" vaiheessa eli kun pudotat tipan kylmään veteen, se jähmettyy niin että sitä voi sormin muotoilla. Jos omistat erityisen lämpömittarin tämäntyyppisiä tilanteita varten niin lämpötilan pitäisi olla noin 115 astetta Celsiusta. Kaada seos kuumutta kestävään mitta-astiaan. Valuta seos kananmunaseokseen ohuena, tasaisena nauhana koneen käydessä hiljaisella teholla koko ajan. Nosta tehoa keskitasoon ja vatkaa noin 7 minuuttia tai kunnes seos on jäähtynyt kokonaan. Lisää sitten voi noin 50 g kerrallaan, vatkaa keskiteholla jokaisen voin lisäyksen jälkeen. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa vielä noin 3 minuuttia keskiteholla, kunnes seos sakenee hieman. Sekoita mukaan Bailey's (ja suola). Nosta seos jääkaappiin odottamaan.

Suklaa.karamelli ganache


435g tummaa suklaata
3,2 dl kuohukermaa
15 Omar-karamellia

Paloittele / rouhi suklaa pieneksi. Sulata karamellit ja suklaa kermaan. Sekoita kunnes kaikki ovat sulaneet. Nosta tämäkin täyte hetkeksi jääkaappiin, sitä on helpompi käsitellä kun se jäähtyessään hiukan jähmettyy.

Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkuun tulisi yhteen väliin suklaatäytettä ja toiseen väliin ja päälle bailey´s-kreemiä. Halusin kuitenkin enemmän suklaista kakkua, joten tein alkuperäisestä ohjeesta puolitoista kertaisen annoksen ja laitoin siitä osan kakun päälle kreemin sijaan. Eli kakussa oli yhdessä välissä kreemiä, toisessa välissä ja päällä suklaa-karamelli ganachea. Reunat pursottelin Flora-vispillä, joka oli värjätty kaakaojuomajauheella. Päällä olevat kukat on tehty Bake & Partystä hankitulla silikonimuotilla. Lisänä sokerihelmiä.

2065346.jpg