Tarkoituksena oli tehdä raikas kakku pääsiäisen jälkiruuaksi. Maku onnistui aika hyvin, mutta täytteessä olisi pitänyt olla useampi liivatelehti, koska nyt se oli liian löysää ja koko kakku meinasi lätsähtää. 

 

3 munan kakkupohja

 

Täyte

1 prk Flora vispiä

1 prk Mascarpone-juustoa

1 prk persikan puolikkaita 

1 kiiwi

5 liivatetta (olis voinut olla enemmänkin) 

sokeria

vaniljasokeria

lime-mehua

Vaahdota kerma. Pilko hedelmät. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä ja lisää ne sitten kiehuvaan lime-mehuun. Sekoita pilkotut hedelmät ja Mascarpone-juusto. Mausta sokerilla oman maun mukaan. Lisää vähän lime-mehua. Kaada liivateseos joukkoon kokoajan sekoittaen. Yhdistä seos kermavaahtoon. Anna olla hetki jääkaapissa. 

 

Halkaise kakkupohja. Laita päälimmäinen pohja kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta pohja. Kaada täyte pohjan päälle. Paina toinen pohja täytteen päälle. Kääri loput kelmut kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kannattaa laittaa pieni paino kakun päälle. 

 

Tein osasta täytettä munan kakun päälle hyydyttämällä se muovisessa munanpuolikkaassa, joka oli lasten virpomispalkkioiden osana. Muna on päällystetty marsipaanilla ja koristeltu sokerikreemillä. Kakun päällä on kermavaahtoa ja pieniä suklaamunia. 

 

Hyvää pääsiäistä!