Näin uusien Sunnuntai-täysjyväjauhojen paketin kyljessä hyvännäköisiä mustikkapiirakoita ja oli pakko kokeilla. Ohje löytyi pussin kyljestä ja myöskin täältä.  

(12 kpl)

Pohja:
200 g margariinia (ei ollut margariinia, käytin voita)
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 dl täysjyvävehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
4 dl marjoja esim. mustikoita ja vadelmia
1/2 - 1 dl sokeria
2 - 3 rkl perunajauhoja
Koristeluun: tomusokeria
Lisäksi: muffinipelti tai silikonisia muffinivuokia (käytin tavallisia paperisia vuokia ja onnistuivat ihan hyvin. vuokia oli kuitenkin kaksi päällekäin. )

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääri taikina kelmuun ja laita taikina tunniksi jääkaappiin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot.
3. Ota pohjataikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai silikonivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi marjatäyte syvennyksiin.
4. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota siitä juomalasilla tai piparimuotilla 12 pyöreää kantta (halkaisija 7 cm). Nosta kannet lastan avulla marjapiilojen päälle.
5. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota jäähtyneet marjapiilot varovasti esim. veitsen avulla. Koristele tomusokerilla

2102123.jpg

Tämännäköisiä ne olivat kun tulivat uunista.

2102125.jpg

Näin niitä syotiin.

Piirakat maistuivat aika pitkälti Fazerin pikkupiirakoilta, mutta pohja oli vieläkin parempaa.