Mieheni täytti 30-vuotta ja toivoi jotain tosi suklaista synttärikakuksi. Syöjiä oli monta, joten tein samanlaisen kakun kuin tämä viime syksynä tyttöjen iltaan. Tosin paljon isomman. Kakku painoi käsissä niin paljon, että oli pakko kaivaa keittiövaaka esille. Kakun paino oli 3130g.

Kuorrutuksena oli edellisestä kakusta poiketen valkosuklaakuorrutus. Koristeet ovat tummaa suklaata. Pursotukset ovat Flora vispiä, jota on maustettu vaniljakreemijauheella ja värjätty kaakaolla.

Valkosuklaakuorrute

0,6 dl

(kuohu)kermaa

 

1 tl

vaniljasokeria

 

125 g

valkosuklaata

 
 

25 g

voita

Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen.
Siirrä kattila takaisin levylle ja sulata suklaapalat lopullisesti kerman joukkoon erittäin pienellä lämmöllä. (levy ykkösellä.) Suklaan sulettua lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi seos heti kakun päälle ja tasoita pinta lastalla tai palettiveitsellä.
Vie kakku kylmään ja anna kuorrutteen jähmettyä.


Valkosuklaa on arka suurelle lämmölle, joten älä kuumenna seosta levyllä liian kuumaksi.

Kuorrutteen ohje on Kotikokki-sivulta.