Samaisille tytön synttäreille tein päivänsankarin toivomuksesta leppäkerttukakun. Kynttilä vähän lepattaa tuulessa.
Pohja
Lasillinen munia
Lasillinen sokeria
Vaahdotetaan
Lisää lasillinen jauhoja, joista puolet on venhää ja puolet perunaa. Paista 175 asteessa noin 30 min.
Täyte 1
1prk Flora vispiä
1prk maitorahkaa
n 100 g mustikoita
n 100 vadelmia
sokeria
3 liivatetta
Laita liivatteet veteen n 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja marjat. kiehauta tippa vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivatteet rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto.
Täyte 2
1 prk Flora vispiä
200g appelsiinituorejuustoa
Iso purkki persikoita pieninä palasina
3 liivatetta
Laita liivatteet veteen n 5 minuutiksi. Vaahdota kerma.Sekoita juusto ja persikan palaset. Kiehauta vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivatteet juustoseokseen. Yhdistä juustoseos ja kermavaahto.
Kakun päällä on pieni prinsessakakku joka, on täytetty 1. täytteellä. Muut koristeet ovat marsipaania. Ampparit ja leppäkertun täplät suklaata. Amppareiden siivet ovat mantelilastuja. Pursotukset Flora vispiä, jota on jämäköitetty vaniljakreemijauheella.
Tässä vielä lähikuva ampparista.
Kommentit