Samaisille tytön synttäreille tein päivänsankarin toivomuksesta leppäkerttukakun. Kynttilä vähän lepattaa tuulessa. 

 

Pohja

Lasillinen munia

Lasillinen sokeria

Vaahdotetaan

Lisää lasillinen jauhoja, joista puolet on venhää ja puolet perunaa. Paista 175 asteessa noin 30 min. 

 

Täyte 1

1prk Flora vispiä

1prk maitorahkaa

n 100 g mustikoita

n 100 vadelmia

sokeria

3 liivatetta

Laita liivatteet veteen n 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja marjat. kiehauta tippa vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivatteet rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto. 

Täyte 2

1 prk Flora vispiä

200g appelsiinituorejuustoa

Iso purkki persikoita pieninä palasina 

3 liivatetta

Laita liivatteet veteen n 5 minuutiksi. Vaahdota kerma.Sekoita juusto ja persikan palaset. Kiehauta vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivatteet juustoseokseen. Yhdistä juustoseos ja kermavaahto. 

Kakun päällä on pieni prinsessakakku joka, on täytetty 1. täytteellä. Muut koristeet ovat marsipaania. Ampparit ja leppäkertun täplät suklaata. Amppareiden siivet ovat mantelilastuja. Pursotukset Flora vispiä, jota on jämäköitetty vaniljakreemijauheella. 

Tässä vielä lähikuva ampparista.