Aloin miettimään, voisiko omenoita käyttää täytekakun täytteenä näin syksyisin ja kehittelin tällaisen ohjeen.
50g voita
6 omenaa
0,5 dl sokeri
kanelia oman maun mukaan
Sulata rasva paistinpannulla tai kattilassa. Lisää pilkotut omenat ja sokeri. Anna paistua pienellä lämmöllä, kunnes omenat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
2,5 dl Flora vispiä
200 g tuorejuustoa
1,5 dl paksua kinuskikastiketta
4 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta tippa vettä ja liuota liivatteet siihen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, paistetut jäähtyneet omenanpalat ja kinuski. Lisää liivateliuos. Sekoita tuorejuustoseos ja kermavaahto keskenään. Riittää kahteen väliin 4-6 munan täytekakkuun.
Kommentit