Olen viime aikoina tykästynyt tuohon jugurtin käyttöön täytteissä. Ajatus siihen tuli http://www.suomalainenjoulu.fi/:n jouluruokakilpailusta, jonka voitti luumumousse, jonka ohjeesta nämä täytteet on varioitu.  

 

Tässä on työkaverin lapsenlapselle tehty synttärikakku. Olen nyt niin innostunut harjoittelemaan noita kermaruusuja, että niitä tulee jokapaikkaan. Tällä kertaa testasin värjätä ne elintarvikespraylla ja hyvin näytti onnistuvan.  Kuvasta tuli huono, koska se piti ottaa puhelimella, kun kamerasta loppui patterit. 

 

8 munan kakkupohja jaettuna yhteen isoon ja yhteen pieneen vuokaan. 

 

Vanilja-sitruunatäyte

½ prk Flora vispiä

½ prk bulgarian jugurttia

1 dl vaniljakreemiä (1/3 dl vaniljakreemijauhetta, 3/4 dl vettä)

½ prk Lemon curdia

2 liivatetta

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia ja liota ne sitten kuumaan veteen. 

Vaahdota kerma. Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä niin, että saat vaniljakreemiä. Yhdistä kreemi, Lemon curd ja jugurtti. Lisää liivateliuos. Lisää kermavaahto. Anna hyytyä hetken aikaa jääkaapissa. 

 

Marja-jugurttitäyte

½ prk Flora vispiä

½ prk bulgarian jugurttia

marjahilloa

2 liivatetta

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia ja liota ne sitten kuumaan veteen. 

Vaahdota kerma. Yhdistä hillo ja jugurtti. Lisää liivateliuos. Lisää kermavaahto. Anna hyytyä hetken aikaa jääkaapissa.