ja vielä lähikuva
Ohje ja idea on Ullan Unelmakakut-kirjasta.
Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot. Kaada uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa 8-10 min. Ullan ohjeesta poiketen tein kakun pitkulaiseen leipävuokaan. Vähensin paistoasteita 175 asteeseen ja lisäsin aikaa noin puoleen tuntiin.
Appelsiinivaahtotäyte
3 dl vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
4 liivatelehteä
½ dl appelsiinista puristettua mehua
Vaahdota kerma. Lisää appelsiinituorejuusto ja sokerit. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivateseos kokoajan sekoittaen täytteeseen.
Kokoa kakku takaisin leipävuokaan ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.
Kostutus
2 dl 10% sokerivettä (käytin Sweppes Russiania, kun sitä oli kaapissa)
Kuorrutus
2 dl kermaa
3 rkl kaakaojauhetta
Vaahdota kerma. Lisää kaakaojauhe. Levitä kaakaokermavaahto kakun päälle.
500 g tomusokeria
200 g suolatonta voita
150 g tummaa suklaata
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa kokoajan sekoittaen. Laita pursotuspussiin ja pursota kakun päälle. Tässä käytetty korinpunostyllaa.
Koristele kakku marsipaani- tai muilla kukilla. Tässä valkoiset kukat ovat valkosuklaata ja värikkäät marsipaania.
Kommentit