1241954233_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja vielä lähikuva

1241954189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje ja idea on Ullan Unelmakakut-kirjasta. 

Pohja

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot. Kaada uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa 8-10 min. Ullan ohjeesta poiketen tein kakun pitkulaiseen leipävuokaan. Vähensin paistoasteita 175 asteeseen ja lisäsin aikaa noin puoleen tuntiin. 

 

Appelsiinivaahtotäyte

3 dl vispikermaa

200g appelsiinituorejuustoa

½ dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

4 liivatelehteä

½ dl appelsiinista puristettua mehua

Vaahdota kerma. Lisää appelsiinituorejuusto ja sokerit. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivateseos kokoajan sekoittaen täytteeseen.

Kokoa kakku takaisin leipävuokaan ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. 

 

Kostutus

2 dl 10% sokerivettä (käytin Sweppes Russiania, kun sitä oli kaapissa)

 

Kuorrutus

2 dl kermaa

3 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota kerma. Lisää kaakaojauhe. Levitä kaakaokermavaahto kakun päälle. 

 

500 g tomusokeria

200 g suolatonta voita

150 g tummaa suklaata

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa kokoajan sekoittaen. Laita pursotuspussiin ja pursota kakun päälle. Tässä käytetty korinpunostyllaa.  

Koristele kakku marsipaani- tai muilla kukilla. Tässä valkoiset kukat ovat valkosuklaata ja värikkäät marsipaania.