Tarkoitukseni on tehdä sukulaisille ja kavereille joululahjaksi pieniä konvehtirasioita. Tilasin Bake&Partystä muotteja ja muuta kivaa. Paketti saapui maanantaina ja pitihän niitä päästä heti testaamaan.

Eilen kokeilin valkosuklaa-salmiakkitryffeli täytteisiä konvehteja ja tänään tein Vaniljakola täytteisiä konvehteja Kermaruusun ohjeen mukaan.  Niitä tuli tällaisia

2097433.jpg

Valkosuklaa-salmiakki-täytettä varten kiehautin 1 dl kermaa ja sulatin siihen 200 g valkosuklaata ja 50 g lime-valkosuklaata. Annoin jäähtyä hetken ja lisäsin puoli pussia Turkinpippurirouhetta. Annoin jäähtyä lisää ja pursotin muotteihin, joihin oli sivelty valkosuklaata reunoille. Lopuksi sivelin vielä suklaata konvehdin pohjaksi ja annoin jähmettyä kylmässä. Niistä tuli tällaisia ja maistuivat ainakin testiraadille töissä.

2097441.jpg

Ainoa ongelma konvehtien teossa oli, ettei niitä meinannut saada irti muoteista. Koputtelin ja naputtelin ja vääntelin muotteja ja laitoin aina välillä takaisin kylmään, mutta eivät meinanneet irrota. Jos jollain on hyviä vinkkejä, niin saa kertoa tänne päin.