Kalavoileipäkakku on aina ollut suuri suosikkini. Olen tehnyt tällä ohjeella kakkuja jo monta vuotta. Alkuperäinen ohje on muistaakseni jostain K-kaupan lehtisestä. Nämä kakut tein tilaustyönä kaverin mummon 90-vuotis syntymäpäiville.
Noissa kakuissa on molemmissa kolminkertainen annos täytteitä. Kakuissa on 3x4 leipää / kerros. Kakut on kasattu paahtoleivistä niin, että joka toinen kerros on vaalea ja joka toinen tumma. Leipäkerroksia on viisi, mikä tarkoittaa sitä, että täytekerroksia on neljä.
Täyte 1
100g graavilohta
100 g katkarapuja
1 dl ranskankermaa
½ nippua tilliä
½tl sitruunapippuria
Täyte 2
200 g savukalaa
1 dl ranskankermaa
½ nippua tilliä
2 keitettyä kananmunaa
Päällyste
400 g ruohosipuli tuorejuustoa (voi notkistaa vähän vaikka ranskankermalla)
Kommentit